Jussi Hongan MM-haaveet romuttuivat kolhujen myötä

28.03.2011

Jussi Hongan MM-urakka kärsi kuolettavan kolauksen jo lauantain ensimmäisessä erässä, kun ohjaustanko pääsi ajotakin hihan sisään aiheuttaen ranteen venähtämisen. Lopullinen sinetti tuli toisen erän aivotärähdyksen myötä.

Lauantaiaamu vaikutti vähittäänkin lupaavalta karsintaerien jälkeen. Jussi ajoi kakkosryhmässä, ja varmalla ajolla hän ajoi porukan toiseksi kovinta vauhtia. Voittoon ajoi Johan Lidman.

– En edes alkanut siinä revittelemään sen kummemmin, koska tiesin olevani hyvissä asemissa.

Ensimmäisen erän startti meni hyvin, ja Jussi selvisi ensimmäisistä mutkista kärjen tuntumaan. Peter Nårsa vei letkaa, mutta keltainen kelkka pysyi hyvin tuntumassa. Kakkoskierroksella alkoivat ongelmat ajotakin hihan kanssa, kun radan ainoassa oikealle kääntyvässä mutkassa hiha takertui ohjaustankoon. Jussi yritti mutkan jälkeisessä hyppyrissä repiä kättään irti siinä kuitenkaan onnistumatta. Alastulossa ranne vääntyi ikävästi.

– Sitten se hiha repesi ja se alkoi olla kaiken aikaa tiellä ollen milloin peukalon alla ja milloin missäkin.

Neljännellä kierroksella hiha takertui uudemman kerran maalisuoran hyppyreiden jälkeisissä pateissa, ja seuraavassa mutkassa keräiltiin kamppeita. Ajorytmi meni laakista sekaisin, ja eikä loppuerästä jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

 

Kipeä ranne vihoitteli jo toisen erän alussa, mutta lopullinen niitti tuli, kun Jussi löi päänsä ohjaustankoon vastapatissa.

– Maalisuoran ison hyppyrin alastuloon oli kulunut iso reikä, johon hyppäsin. Kipeä ranne petti alastulossa, ja löin pääni ohjaustankoon. Koetin ajaa muutaman kierroksen, mutta hommasta ei tullut enää mitään.

Aivotärähdys ei ollut onneksi samaa luokkaa kuin Itä-Suomen turneella muutama viikko sitten. Rannevammakin vaikuttaa päivä kisan jälkeen sen verran lievältä, että se saattaisi olla kunnossa jo ennen ensi viikonlopun kähinöitä.

Vaikka MM-viikonlopun jälkeen tunnelmat Honka Racing Teamissa ovat raskaanlaiset, on katse jo suunnattu tulevaan.

– Ensin tuntui, että aivan sama Suomen mestaruudelle ja Kelkkakunkulle. MM-kisat on vuoden tärkein tapahtuma, mutta toisaalta se on vain yksi kisa kisojen joukossa.

Jussi palaa halusta ajaa ensi viikonloppuna Kalixissa ja mahdollisesti myös Snowstarissa, jos kunto antaa myöten.

– Se tässä harmittaa, kun en ole kunnolla päässyt koko talvena ottamaan ruotsalaisista mittaa. On semmoinen fiilis, että pitäisi saada yksi kunnon onnistuminen alle vielä tältä kaudelta. Tällä hetkellä sapettaa, sillä se, mitä nyt viikonloppuna tapahtui, oli pelkästään omaa mokailua.

– Mutta ei tässä jäädä itsesääliin rypemään. Katse on jo tulevissa kisoissa, ja niissä koko kauden loistavasti toiminut Ski-Doo menee todella lujaa, Jussi lupaa.

22.02.2015Myynnissä paljon BRP:n osia !
09.11.2014Rakkaudesta lajiin - Jussi Honka Oy
09.11.2014Myydään osia
08.11.2012Jussi Honka on taistelija
09.03.2012Jussi Honka loukkaantui vakavasti snowcrossin MM-kilpailuissa Venäjällä
16.01.2012Jussi valittiin vuoden 2011 parhaaksi moottorikelkkailijaksi
11.11.2011Honka jatkaa MM-tittelin metsästystä
28.03.2011Jussi Hongan MM-haaveet romuttuivat kolhujen myötä
21.03.2011Jussi Honka Snowcrossin Suomen Mestari 2011
14.02.2011Jussi Honka vuoden 2011 Kelkkakunkku!

Siirry arkistoon »